środa, 27 lutego 2013

masło z suszonych pomidorów

Absolutny i nieprzebijalny niczym hit ostatnich dni i tygodni. Masło z suszonych pomidorów jest tak pyszne, że człowiek zapomina o kaloriach i nakłada nieodpowiedzialnie grubą warstwę na kolejne kawałki świeżo upieczonego chleba.

Skład:
kostka masła
15 sztuk suszonych pomidorów
łyżka oleju z pomidorów
sól do smaku

zioła (bazylia, czosnek, oregano) - my korzystamy z suszonych przez nas pomidorów, więc ziół im nie brakuje :)


 

Suszone pomidory blendujemy dokładnie z masłem, łyżką oleju z ziołami z suszonych pomidorów i solą. To właściwie tyle. 

Zbyt łatwo się to przygotowuje, zbyt łatwo się je. Niestety - masło z suszonych pomidorów bardziej przypomina aromatyczną i pachnącą latem pastę do chleba niż masło, które jest tuczące i generalnie niezbyt zdrowe. Dlatego zalecamy ostrożność w przygotowywaniu tego specjału. Natomiast warto podawać je gościom - gwarantujemy że będą o nie walczyć jak lwy ;)